Tentmakers International og Tent stod bak Vest-Afrika konsultasjonen i Elfenbenskysten i august 2015.

Bevegelsen som har vokst i ti år

I ti år har Tentmakers International (TI) og Tent jobbet sammen for å bygge en afrikansk teltmakerbevegelse. På en konsultasjon i Vest-Afrika tidligere i høst delte bevegelsens leder følgende høydepunkter fra arbeidet:

2005: En bevegelse blir født
Et samarbeid mellom Tentmakers International, Tent og visjonære afrikanske ledere fører til at visjonen om en afrikansk teltmakebevegelse blir født. Flere ledere ser at dette er et verktøy som passer som hånd i hanske for afrikanske menigheter. Teltmakermodellen krever lite materielle ressurser. Dermed blir det mulig for alle å delta i det verdensvide misjonsarbeidet.

I 2005 holder Tentmakers International og Tent i fellesskap to teltmakerkurs i Mali.

2006: Visjonen utvides
TI og Tent står bak to nye kurs i Mali. På det ene kurset blir ledere fra Senegal spesielt invitert.

Et stort antall teltmakere sendes ut fra afrikanske menigheter.

2007: Til hele Afrika
I 2007 arrangeres den første All Africa-konferansen om teltmakertjeneste. TI og Tent står i fellesskap bak konferansen som samler cirka 70 ledere fra 20 nasjoner. Mange av lederne blir med på teltmakerkurset like i etterkant av konferansen.

2008: Opplæring av undervisere
Teltmakerkursene fortsetter, men nå fokuserer TI og Tent mer på å utruste nye undervisere slik at bevegelsen kan vokse. Det rekrutteres lærere fra Mali og Burkina Faso.

2009: Lokale medarbeidere
Lokale undervisere begynner å holde kurs på egenhånd. Flere av dem praktiserer det de lærer bort. Blant underviserne er læreren og menighetsplanteren Moussa Diarra, forretningsmannen Monekata, bomullsprodusenten David Kienta, læreren Jean Claude Traoré og IT-ingeniøren Hubert Barka Traoré.

2010: Oppmuntrende rapporter
113 delegater fra 18 nasjoner er med på All Africa-konferansen i Douala i Kamerun dette året. I flere afrikanske land startes det nasjonalt teltmakerarbeid, deriblant i Gabon, Etiopia, Angola, Tanzania og Senegal.

1000 potensielle medarbeidere tok teltmakerkurset i 2009 og 2010.

2011 og 2012: Bevegelsen vokser videre
I løpet av årene 2011 og 2012 er 2.105 deltakere med på teltmakerkursene.

Medarbeiderne som er blitt sendt rapportere at de har startet 239 husmenigheter eller bønnegrupper. De samme medarbeiderne melder om  at 6.287 mennesker har gitt livene sine til Jesus. 

2013: Ny All Africa-konferanse
Cirka 150 deltakere er med på den tredje All Africa-konferansen som blir holdt i Dar es Salaam i august 2013. Representanter fra flere land deler sine erfaringer. Konferansedeltakerne er enige om at teltmakertjeneste virker og at arbeidsmodellen kan brukes i nær sagt alle land og sammenhenger.

2014 og 2015: Regionale samlinger
Fra 2014 bli det etablert regionale strukturer i bevegelsen for å følge opp de nasjonale bevegelsene. I 2014 deltar Tent på den regionale samlingen for Sentral-Afrika og i 2015 på samlingen for Vest-Afrika.

© 2015 Tent Ltd. Contact Tent at post@tent.no if you want to republish this article.  

Leder for Tentmakers International Africa (TIA) Tiowa Diarra intervjues av en av Malis TV-stasjoner under All Africa-konfearnsen i Bamako i 2007.

Mer enn 100 deltakere var med på teltmakerkurset i Tanzania i 2009. 

Historiens første GO Equipped-teltmakerkurs i Burkina Faso ble holdt i 2008.