Med Jesus på reservebenken

Sist endret 12.04.2017 kl. 08:42

En norsk teltmaker som Tent følger opp, flyttet nylig til Asia for å studere. Han engasjerte seg straks inn mot universitetslaget i fotball. I forrige kamp havnet han på innbytterbenken. Rollen som reserve ga ham muligheter han ikke hadde sett for seg på forhånd. 

Her er et lite utdrag fra et brev han har sendt:

– Det er godt å kunne koble av med treninger med fotballaget om formiddagene en til to dager i uken, og badminton med kollegaer om lørdagene. I går hadde vi fotballkamp og jeg var innbytter hele kampen. Det passet meg bra, for da fikk jeg flere lange prater med andre studenter på sidelinjen. De fortalte om det de var opptatt av, og jeg fikk muligheten til å fortelle om Jesus når de spurte meg om hva jeg var opptatt av. Kjekt å høre en av dem si at han nå for første gang forstod hvem Jesus er.

Mange muligheter
Den norske studenten bor i en nasjon der den kristne kirken har vært forfulgt gjennom mange år. Nå er situasjonen enklere de fleste stedene i landet, men i noen områder er det fortsatt forfølgelse. Studielivet gir uansett mange muligheter til å dele liv og tro.
– I dag, ved middagsbordet, fikk jeg en fin samtale med noen muslimske venner. En av dem sa: «Vi leser i Koranen, men vi har ikke hatt noe kontakt med Gud siden han gav disse åpenbaringene til Muhammed. Jeg føler kontakten med Gud er brutt». Dette var et spennende utgangspunkt for videre samtale, skriver studenten.

Tilbake