Vil gi unådde folkeslag en egen søndag

Sist endret 29.12.2017 kl. 15:29

Flere organisasjoner har dannet en allianse for unådde folkeslag. Nå ønsker de at den verdensvide kirken skal sette av en egen søndag med fokus på alle som enda ikke har tilgang til evangeliet.

Pinsedag er den beste søndagen for en årlig markering, mener alliansen.

– Den første pinsedagen angir begynnelsen på evangeliets vandring fra Jerusalem til verdens ender. Nå trenger vi en ny bevegelse som går videre til de tøffeste plassene i oppdrag for Jesus slik at alle kan få høre det eneste budskapet som kan gi varig håp, skriver Alliansen for unådde folkeslag på sitt nettsted.

Store enheter som Missio Nexus, Partner International og Operasjon Mobilisering står bak alliansen som ønsker å gi de unådde folkegruppene større eksponering i den verdensvide kirken. Ifølge Joshua Project er det fortsatt 6.977 folkeslag som må regnes som unådde. Totalt er det 3,16 milliarder mennesker som tilhører disse folkegruppene.

Fokus på bønn
Forfatteren av boken «Operation World», Jason Mandryk, understreker at antallet mennesker som må regnes som unådde, vokser år for år. Han oppfordrer alle til å be for de som ikke har tilgang til evangeliet.

– Bønn har en kraft som ikke kjenner noen grenser, som ikke trenger noe visum, som ikke er eid av noe kirkesamfunn eller organisasjon, men som kan nå den høyeste fjelltopp, den dypeste dal og den mørkeste krok i hvert eneste menneskes hjerte. Det er vårt privilegium og ansvar å være med i bønn for de minst nådde folkegruppene, skriver han på nettstedet til alliansen for de unådde.

Ikke valgfritt
Larry Andrews, som er en av talsmennene for alliansen, forklarer hvordan ordet «og» er avgjørende i misjonsbefalingen som er gitt i Apostlenes gjerninger 1,8. Der står det at «dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende.»

– Jesus ber oss ikke om å velge mellom Jerusalem, Judea, Samaria og jordens ende. Han forventer at hans etterfølgere skal forkynne de gode nyhetene over hele verden, også blant de unådde folkeslagene som bor på avsidesliggende plasser, sier han.

Én prosent
Ifølge Mission Network News brukes bare én prosent av alle pengene som samles inn til misjon, til å nå unådde folkegrupper. Alliansen for unådde håper at dette kan endre seg dersom den verdensvide kirken får en egen dag med fokus på disse folkeslagene. Alliansen har laget materiale som kan brukes i menigheter og organisasjoner som vil engasjere seg. Larry Andrews oppfordrer alle til å be om hvordan de kan være en del av arbeidet.

– Be om at Gud vil vise deg hvordan du kan bruke dine spesielle gaver til å forkynne om Jesus. Be også om at han kan åpne øyne og hjerter så vi kan la oss bevege av Jesu befaling om å nå hele verden, sier han.

Tilbake