20 nigerianere klare til å dra

Sist endret 28.03.2018 kl. 08:32

Et rekordstort antall nigerianere er i gang med å planlegge teltmakertjeneste etter GO Equipped-kurset i Benin City tidligere i år. – Responsen på kurset er over all forventning, sier direktør for Tent Nigeria, Victor Agbonkpolor.

– Vi tenkte at vi siktet høyt da vi satte oss som mål å lære opp og sende 100 teltmakere innen april 2023. Hvis folk fortsetter å respondere som nå, når vi imidlertid målene langt raskere. Vi skal jobbe hardt for å være klare hvis Gud fortsetter å sende sin ånd og bevege folk i større antall enn vi det vi hadde tenkt var mulig, sier Victor Agbonkpolor.

20 mennesker registrerte seg som deltakere i Tents GO Ahead-program etter kurset i Benin City i forrige måned. Programmet er skreddersydd for mennesker som ønsker å reise som teltmakere.

– Siden dette er et betalt kurs, antar vi at alle som blir med, har et ønske om å tjene Gud i en annen kultur og bringe evangeliet til nye steder, kommenterer Victor Agbonkpolor.

Mer enn forventet
Tent Nigeria-lederen er kjent for å være en visjonær person, men selv han synes resultatene etter kurs og samlinger i februar overgår det meste. Det intensive programmet Tent Nigeria hadde lagt opp begynte med to seminarer og en gudstjeneste i Warri 16.-18. februar og sluttet med en GO Equipped-kurs i Benin City 21.-25. februar. Direktør for Tent International, Steinar Opheim, deltok på arrangementene sammen med Victor Agbonkpolor og team-medlemmer i Tent Nigeria.

– Det virker som om alle dører ble åpnet for oss, og folk reagerte med begeistring og ønske om å lære mer. Kirken i Warri, der vi delte teltmakervisjonen på morgen-gudstjenesten, bestemte seg umiddelbart for å sende fem personer på teltmakerkurset den påfølgende uken. Flere andre meldte seg også på kurset i siste liten, så vi endte opp med 49 deltagere. Målet vårt var å få med 10 av deltagerne i GO Ahead-programmet. Vi endte med dobbelt så mange. I tillegg registrerte 10 personer seg på som deltakere i Tents GO Discover-program, sier en glad Victor Agbonkpolor.

Frigjøring
Tent Nigerias direktør erfarer at teltmaker-undervisningen hjelper folk til å se at de er i fulltidstjeneste for Gud og hans rike uansett hvor de arbeider.

– Det har vært en gjengs forståelse at det bare er de som arbeider i kirker og kristne organisasjoner som er i heltidstjeneste for Jesus. Tents undervisning frigjør folk fra denne tanken. Mange mennesker oppdager sin gudgitte hensikt gjennom denne undervisningen, og for første gang klarer de å se at det er Gud som har kalt dem til å bruke den profesjonen de har til hans ære.

Victor Agbonkpolor gjorde selv en lignende oppdagelse da han ble introdusert for teltmakertanken i 2013.

– Undervisningen ga meg en ny identitet, og jeg begynte å se meg selv om en misjonær i mitt arbeid som lege.

Mer kommer
Det andre og siste GO Equipped-kurset i Nigeria dette året skal holdes i Lagos i august. Tent Nigeria planlegger tre kurs neste år. Fra 2020 skal det etter planen holdes fire årlige kurs i Nigeria.

– Vi stoler på at Gud vil bidra med alt det vi trenger for at dette skal skje. Målet vårt er imidlertid ikke til å få mange bare til å gjennomføre kursene våre. Det vi ønsker er å se nye folkegrupper bli nådd med evangeliet. Vi tror at kristne forretningsfolk, fagfolk og studenter vil spille en nøkkelrolle i å oppfylle misjonsbefalingen. Mitt håp er at vi skal nå alle folkegrupper med evangeliet i vår generasjon, og at vi på den måten skal være med og forberede Jesu gjenkomst, smiler Victor Agbonkpolor.

Tilbake