Rørende respons på kurs i Karibien

Sist endret 28.03.2018 kl. 09:18

Ingen hadde sett for seg den streke opplevelsen Gud ville gi på slutten av GO Equipped-kurset i Den dominikanske republikk 9-11. mars.

Smilende ansikter går inn i rommet i en av de største villaene i Costambar, som er en vakker del av byen Puerto Plata i Den dominikanske republikk. 32 deltakere har funnet veien GO Equipped-kurset. Nå nærmer kurset seg slutten, og det er tid for bønn og respons.

– Jeg vil tjene Gud som psykolog, sier Mirka Pena, leder av Tent Dominicana, til forsamlingen. Ledergruppen i Tent Dominicana arbeid har planlagt at de andre team-medlemmene skal følge Mirka og fortelle hvordan de vil tjene Gud gjennom sine yrker. Slik vil de understreke  hvordan alle kan være i fulltidstjeneste for Gud gjennom arbeid og studier.

Heltidsforpliktelse
Så skjer noe ingen har ventet. Etter en kort periode med stillhet begynner kursdeltakerne å flytte på seg.

– Jeg vil tjene Gud som regnskapsfører, sier en av dem mens hun går frem og blir en del av Tent Dominicana-laget

– Jeg vil tjene Gud som lærer, sier en annen og følger etter.

– Og jeg vil tjene ham som elektrisk ingeniør, sier en mann fra El Salvador før han også reiser seg og går fram i rommet.

En etter en står kursdeltakerne opp og bekjenner hvordan de vil innvie profesjonene sine til Herren. Til slutt er alle stolene tomme.

– Vi visste ikke hvordan folk ville respondere på det vi som team hadde planlagt. Det som skjedde var overveldende, sier Mirka Pena når hun reflekterer over arrangementet den påfølgende dagen. Hun er en av grunnleggerne av Tent Dominicana. Arbeidet startet i 2014. Siden da har gruppen arrangert årlige kurs om teltmakertjeneste.

Dobbelt fokus
- Vi har et dobbelt fokus. I tillegg til å sende teltmakere til utlandet, ønsker vi å utruste mennesker til å være gode ambassadører for Kristus der de nå jobber, forklarer Mirka Pena.

Hun forteller at det å sende mennesker utenlands har vært en fremmed tanke for mange kirker i Den dominikanske republikk. Menighetene har lite midler. Derfor har det ikke vært mulig å sende misjonærer med lønn.

– Teltmakertjenesten åpner mange nye muligheter siden de som drar, får sin inntekt gjennom arbeidet de gjør, sier Tent Dominicana-lederen.

Samarbeid
Tre av deltakerne på årets GO Equipped-kurs indikerte at de planlegger å flytte utenlands. Mirka Pena mener at andre vil følge i deres fotspor.

– Vi ønsker å samarbeide med kirkene i Den dominikanske republikk for å spre visjonen om hvordan vi kan dele evangeliet gjennom liv og arbeid både i utlandet og i vår egen nasjon. Dette vil hjelpe mange mennesker til å se hvordan de kan være ambassadører for Kristus der de er. Jeg er sikker på at kontakten med Tent Dominicana vil føre til at mange nye kirker også vil engasjere seg i internasjonale oppdrag, sier Mirka Pena.

Berit Helgøy Kloster, som er seniorrådgiver for teltmakertjeneste i Lausanne-bevegelsen og medstifter av både Tent Dominicana og Tent Norge, sier responsen fra deltakerne på kurset i Costambar gikk langt utover hennes forventninger.

–  Gud skaper noe nytt. Det fyller meg med ærefrykt å se så mange mennesker stå opp og forplikter seg til å tjene Herren gjennom sitt arbeid, sier hun.

Tilbake