Seksuell vold rammer kristne kvinner

Sist endret 28.03.2018 kl. 09:45

Kristne kvinner utsettes for en annen type forfølgelse enn menn. Seksuell vold blir hyppig brukt for å bryte ned kvinnene.

Historiene om bortførelser av kristne jenter i Nigeria og voldtekt og vold mot deres trosøstre i Pakistan, har gitt sjokk og sinne over hele verden. En nylig utgitt rapport laget av Åpne Dører dokumenterer at det er et tydelig mønster bak religiøst relatert trakassering av kvinner. Kristne kvinner er mange steder mer utsatt for forfølgelse enn menn. Forfølgelsen av kvinner tar også andre former.

Seksuell vold
Ifølge rapporten fra Åpne Dører, blir tvangsekteskap, voldtekt og andre former for seksuell vold brukt i målrettede angrep mot kristne kvinner. Mennene er mer utsatt for fysisk, ikke-seksualisert vold.

– Forfølgerne er ikke kjønnsblinde. De rammer menneskene der de er mest sårbare, heter det i rapporten. Den understreker at målet med forfølgelsen både av menn og kvinner er å ødelegge de kristne samfunnene.

Urovekkende
– Jeg vil oppfordre alle til å vurdere hva mer vi kan gjøre for å styrke de forfulgte kvinnene og de som er aller mest sårbare - for eksempel enker, enslige kvinner og unge jenter. Må Gud hjelpe oss til å be mer, tale mer og holde fokus på disse forfulgte kvinnene, sier Dan Ole Shani, administrerende direktør for Open Doors International, i et intervju med Open Doors sitt nyhetsbyrå, World Watch Monitor.

Les hele rapporten fra World Watch Monitor her.


Tilbake