Ledet til Jesus av kristen kollega

Sist endret 24.10.2014 kl. 23:12

Saudi-Arabia blir regnet som et av verdens mest stengte land for evangeliet. Men flere innbyggere forteller nå historier om Jesus-tro via internett. Denne mannen møtte Jesus gjennom en kristen kollega.

– Jeg søkte egentlig ikke etter Jesus, men jeg opplevde at han lette etter meg, forteller en saudiarabisk mann i en ny video som nå er tilgjengelig via internett. Filmen er produsert av Arab World Media og Middle East Media og inngår som en del av et prosjekt kalt «Arabian Dawn». (Klikk her for å se filmen.) De kommende månedene vil de to aktørene publisere 10 til 12 videoer med mennesker fra Midtøsten som forteller sine vitnesbyrd om hvordan de kom til tro på Jesus.

– Den nåværende situasjonen i den arabiske verdenen har fått mange til å stille spørsmål rundt sin religiøse tro. Vi ønsker å vise at andre også har hatt tilsvarende tanker, og at de har bestemt seg for å følge Jesus. Vi håper disse vitnesbyrdene vil få hundrevis, eller kanskje tusenvis, av nye mennesker til å utforske kristendommen, heter det i et nyhetsbrev fra Arab World Media.

Kristen kollega

– Filmene viser arabere som tidligere var muslimer. Ingen som ser filmene kan lenger benekte at det nå er etterfølgere av Jesus på den arabiske halvøyen. Videoene vil oppmuntre de som i hemmelighet søker sannheten, og de vil gi styrke til dem som allerede har valgt å følge Jesus, skriver medieaktøren. Tre av filmene er allerede klare. De øvrige vil bli produsert i månedene som kommer. Intervjuobjektene er anonymiserte, men likevel gjenkjennbare.

Én av filmene er allerede publisert via internettkanalen Vimeo. Her forteller den saudiarabiske mannen som blir intervjuet om hvordan arbeidskollegaer viste ham veien til Jesus.

– Flertallet av de vestlige kollegaene jeg jobbet sammen med, var ikke kristne. Men noen hadde en tro på Jesus, og jeg la merke til at de oppførte seg annerledes, beretter mannen.

En av kollegaene forsøkte å fortelle mannen om Jesus. På videoen forklarer saudiaraberen hvordan mannens forkynnelse «gikk inn det ene øret og ut igjen det andre». Da kollegaen noe seinere skulle reise fra landet ga han en minnepenn til saudiaraberen.

Hellig besøk

– Jeg åpnet innholdet på datamaskinen min da jeg kom hjem og fant blant annet en bibel. I de påfølgende seks månedene opplevde jeg meg som fortapt. Jeg regnet meg ikke lenger som en muslim, men trodde heller ikke på Jesus. I min fortvilelse ba jeg Gud vise meg om det som står i Bibelen er sant eller ikke. – Herre, vis meg veien til deg. La meg få vite hvem du er, tryglet jeg. Jeg kjente at hjertet ble fylt av fred da jeg ba, og det var som om jeg hørte Herrens egen stemme bekrefte at han var i rommet sammen med meg, forteller mannen.

I månedene som fulgte møtte han mennesker som kunne lære ham mer om den kristne troen.

– Vi studerte Bibelen sammen og Herren åpnet hjertet mitt slik at jeg begynte å tro på ham, vitner mannen.

Gryende tro

Tent har flere ganger skrevet om gryende tegn til Jesus-tro i den arabiske verden. Arab World Media har fulgt med på hvordan tusenvis av mennesker bosatt i den muslimske høyborgen har lastet ned Bibelen fra nettstedet maarifa.org. I sommer valgte en saudisk kvinne å publisere sitt kristne vitnesbyrd via YouTube. Ifølge nyhetsbyrået Mohabat News skal dette være første gang en kvinne fra Saudi-Arabia har snakket om sin kristne tro på denne måten. Saudi-Arabia er regnet som en av verdens verste forfølgere av kristne, og det er forbudt for innbyggerne å forlate den muslimske troen. Flere mener kvinnen underskrev sin egen dødsdom da hun valgte å fortelle om sin tro via internett.

Også mannen som forteller om sin tro i den nye videoen fra Arab World Media, vil kunne bli gjenkjent av kollegaer, venner og familie. I videoen oppfordrer han alle som ser på til å be for Saudi-Arabia.

– Be om at alle må få kjenne sannheten. Folket her ønsker å tjene Gud, men dessverre mislykkes de i å ære ham, sier mannen.

Tilbake