Nytt rekordår for GO Equipped

Sist endret 09.05.2019 kl. 05:13

Tents GO Equipped-kurs setter nye rekorder hvert år. Bare de seks første månedene i år vil rundt 200 personer ha tatt kurset. Veksten skaper mye glede, men også noen utfordringer for Tent. 

– Kurset har gitt meg en glød for å nå andre gjennom jobben min. Jeg arbeider med musikk og drama. Hittil har jeg sett på dette mer som en kilde til å tjene til livets opphold. Nå forstår jeg at Gud har plassert meg der jeg er, og at jeg gjennom arbeidet også kan vinne mennesker for ham, sier Nancy. 

Hun deltok sammen med 70 andre på årets første GO Equipped-kurs som i februar ble holdt i Monrovia i Liberia. Siden da har det vært kurs i Brasil, Nigeria og på Cuba. Cuba-kurset var historiens første på den største øyen i Karibia. Nå står kurs i Atlanta og Bergen for døren. 

– Dermed ligger vi godt an til å passere fjorårets bestenotering med 357 deltakere totalt, sier Tents daglige leder, Steinar Opheim.

Nye sendenasjoner

Han synes det er ekstra gledelig at mange nasjoner som hittil ikke sender misjonærer, nå ønsker å holde kurs i Tents regi. 

– Misjonsformen vi underviser i, krever ikke store ressurser – bare folk som er overgitt til Jesus. Siden de som reiser tjener det de trenger gjennom jobbene sine, kan menigheter i lavinntektsland sende folk av gårde på samme måte som alle andre, sier Opheim.

Denne konklusjonen blir bekreftet av Christopher F. Johnson som er styremedlem i Tent Liberia og jobber i regjeringsapparatet i landet.

– Det er virkelig behov for den undervisningen Tent kan tilby i kirkene her. Jeg tror Tent har kommet til Liberia akkurat på riktig tidspunkt i historien. De 70 som tok kurset i februar, ønsker alle å bidra så vi kan nå videre ut.

Alt på plass etter 60 år

Daniel McGee som er styreleder i Tent Liberia, håper han kan bidra til at teltmakertankene blir kjent rundt om i hjemlandet.

– Gjennom hele livet har jeg fokusert på disippelskap og hvordan vi kan være Jesu etterfølgere. GO Equipped-kurset har likevel gitt meg helt nye perspektiver på hvordan vi kan tjene Gud gjennom arbeidet vårt. I en alder av 60 år tror jeg endelig at jeg nå har forstått dette, smiler Daniel McGee som til daglig underviser om journalistikk på et av universitetene i Monrovia. 

Utfordringer
Den kraftige veksten både i antall kurs og deltakere gir mye glede i Tent. Samtidig skaper utviklingen noen utfordringer.
– Alle deltakere betaler et solid beløp for å ta kurset. Likevel trengs det sponsorer som kan støtte deler av kursavgiften til deltkare i lavinntektsland. I snitt trenger vi cirka 950,- kroner i støtte per person for å få alt til å gå rundt, sier Steinar Opheim.
Ønsker du å sponse en eller flere deltakere kan du sende sms med kodeord Tent100, Tent300, Tent 500 eller Tent950 til 2160 for å gi et tilsvarende beløp. Du kan også gi via Vipps. Tents nummer er 84883. Ønsker du å bli fast støttespiller, kan du fylle inn en AvtaleGiro-avtale her.

Se intervjuene på video:

Klikk her for å se hele intervjuet med Nancy.

Klikk her for å se hele intervjuet med Christopher F. Johnson.

Klikk her for å se hele intervjuet med Daniel McGee.

 

Tilbake