Tent-podkaster når langt i Brasil

Sist endret 13.05.2020 kl. 18:29

Tusenvis av lyttere blir introdusert til teltmakertjeneste gjennom podkaster Tent Brasil lager i samarbeid med nettstedet irmaos.com.

– Podkast er en voksende kommunikasjonsform rundt om i verden. Derfor ønsker vi å prøve om dette er en god plattform for å nå nye mennesker også med det Tent har å dele, sier direktør Gustavo Borges i Tent Brasil.

Barndomsvennen Paulinho Degaspari var en podkast-pioner i den sør-amerikanske stornasjonen da han startet sendinger for 14 år siden. Nå når kanalen hans bredt ut i landet som har 200 millioner innbyggere. Sammen med Tent tilbyr Degaspari nå en serie som har fått navnet «Jetlag».

Deler erfaring

–  Vi inviterer folk som tjener Gud gjennom å jobbe og studere utenlands til å dele sine historier. Programmet skal være lett tilgjengelig og morsomt, samtidig som det er rikt på innhold. Hittil har vi laget 12 episoder – 11 på portugisisk og én på engelsk. Den engelske inneholder historien om en person fra Canada som nær sagt uten å planlegge det, ble en teltmaker i Asia, forteller Gustavo Borges.

Nye Jetlag-episoer er nå under produksjon også på spansk.

– Gjennom å dele historier om det som skjer rundt om i verden, vil vi vise alle at Jesus kan bli gjort kjent på nye steder gjennom teltmakere, sier Tent Brasil-direktøren.

Uvanlig tankegang

Han forteller at det i Brasil er vanlig å tenke at en må jobbe for en kristen organisasjon eller en menighet dersom en ønsker å være i fulltidstjeneste for Herren. På samme måte er det en vanlig forståelse at en helst bør være teolog eller missiolog for å bli en god misjonær. Integrasjon av arbeid og tjeneste blir ikke sett verken som mulig eller ønskelig.

– Vi som tenker annerledes, ser at verden i dag har et globalt arbeidsmarked som vokser seg større og større.  Rundt om på kloden er det utallige jobber vi som kristne kan søke på. Gjennom Jetlag vil vi å oppmuntre de kristne i Brasil til å tenke nytt. Vi ønsker at alle skal forstå at vi kan arbeide og dele evangeliet samtidig. Det globale jobbmarkedet er et verktøy Gud har gitt oss, sier Borges.

Den hittil eneste Jetlag-episoden på engelsk finner du her https://www.irmaos.com/405-an-accidental-tentmaker-in-taiwan-jetlag-011/

Tilbake