Online seminar gir smak av teltmakertjeneste

Sist endret 13.05.2020 kl. 18:28

I januar planla Tent Brasil en serie seminarer om teltmakertjeneste rundt om i den enorme, sør-amerikanske nasjonen. Da korona-pandemien traff landet, måtte de tenke nytt. 

– Vi har fått en overveldende respons fra folk som er med på seminaret vi har holdt på nett, forteller Tent Brasils direktør, Gustavo Borges. Ingen hadde sett for seg at korona-pandemien ville sette en stopper for seminar-planene Tent Brasils team hadde lagt. Tent seminaret var planlagt i detalj og hadde fått eget navn og logo. Plakater var laget og lokale kontaktpersoner var rekruttert.

Samme visjon

– Det var tung å erkjenne at vi ikke kunne gjennomføre planene. Teamet ga likevel ikke opp. I februar hadde vi et online møte der vi delte drømmene våre. Alle hadde samme ønske om at vi skulle forsøke å holde seminarene på nett i stedet for rundt om i byene i Brasil, sier Gustavo Borges. 

Seminaret går over fire tirsdagskvelder. Programmet består av noe undervisning, intervjuer med aktive teltmakere og diskusjoner mellom seminardeltakerne. Mer en 50 personer har vært med på første seminarrunde som ble avsluttet andre uken i mai. 

50 deltakere

– Vi sa til hverandre at vi maksimalt kunne ha 50 deltakere på den første runden av samlinger. Fra vi begynte å markedsføre seminaret tok det bare ti dager til det var fulltegnet. Hele Brasil er representert blant deltakeren. I tillegg har vi med oss noen brasilianere som bor i Europa, forteller Borges

Andre nasjonale Tent-avdelinger planlegger nå å kjøre egne seminarer i tråd med den modellen Tent Brasil har prøvd ut. 

Foto: Sabrina Barroso var en av underviserne på nett-seminaret i Brasil. 50 deltakere var med på seminaret som gikk over fire tirsdager. 

Tilbake