GO Equipped klart på nett

Sist endret 13.05.2020 kl. 18:54

Er du rask, kan du fortsatt sikre deg en plass på det nettbaserte GO Equipped-kurset som startet denne uken. Påmeldingen stenger på fredag.

Tent har i lang tid hatt planer om å gjøre selskapets populære GO Equipped-kurs tilgjengelig på nett. Stor etterspørsel etter «live» kurs har imidlertid gjort det vanskelig å gå i gang med nye prosjekter. Nå har korona-pandemien satt en foreløpig stopp for Tents kurs rundt om i verden. Tents medarbeidere jobber nå på høygir med å få hele GO Equipped-kurset tilpasset til et online format.

Den første modulen av kurset ble testkjørt allerede i januar og februar. Første kurs som er tilgjengelig for alle, startet denne uken med 20 deltakere fra Pakistan i øst til Den dominikanske republikk i vest.

Fortsatt ledig

– Fortsatt er det noen ledige plasser igjen. Vi tar imot påmeldinger fram til fredag, så det er fremdeles mulig å bli med, sier Tent Nigeria-direktør, Victor Agbonkpolor.

Han var en av deltakerne da Tent-ledere fra rundt om i verden kom sammen til planleggingsmøte i Bergen i september i fjor. På møtet var det ett behov alle mente det er nødvendig at Tent møter så snart som mulig: Å gjøre hele GO Equipped-kurset tilgjengelig på nett. Mange teltmakere er reist til arbeid utenlands uten at de har fått forberedt seg skikkelig. Et kurs på nett med veiledning fra erfarne Tent-representanter, kan være til god hjelp.

– Etter det internasjonale ledermøtet satte vi sammen et team som skulle jobbe for å tilpasse kurset til nettet. Vi har delt kurset inn i seks deler som alle har vært sitt hovedfokus. Live-kursene har 30 timer med undervisning på fire dager. Online-kurset har seks moduler som alle varer seks uker hver, forteller Gustavo Borges som er leder for Tent Brazil.

I forkant av koronaen

Folk tilknyttet Tent-kontorene rundt om i verden var med på testkjøringen av den første modulen i januar og februar.

– De ga oss verdifulle tilbakemeldinger som vi bruker til å gjøre kurset bedre, sier Borges. Samme uke som testkurset sluttet, begynte koronaviruset å hindre internasjonal flytrafikk. Flere land innførte innreiseforbud og karantener, deriblant Nigeria der Tent skulle ha kurs i mars. Til slutt ble det satt en stopper for alle Tents planlagte kurs denne våren – i Nigeria, Norge, Tyskland og Sør-Afrika.

– Det virker nesten som Gud hadde ledet oss gjennom seks testuker for å forberede oss på det som skulle skje, sier Victor Agbonkpolor i Tent Nigeria.

Alt klart i juni

Foreløpig er det bare den første modulen av kurset som er hundre prosent klar. Tent jobber nå intenst for at hele kurset skal være på plass på nett innen utgangen av juni.

– Vi vil fortsette å holde «live» kurs også etter at korona-restriksjonene er borte. Kursene på nett vil uansett øke kapasiteten vår og gjøre undervisningen tilgjengelig også for de som ikke kan komme seg på kurs på andre måter. De kommende årene ser vi fram til å utruste mer fagpersonell og flere forretningsfolk og studenter enn noensinne tidligere, sier Steinar Opheim som er leder for Tent International.

På  http://tentinternational.org/events/onlinegoequipped  finner du mer informasjon om GO Equipped online. Der kan du også melde deg på til kurset som startet denne uken.

Bilde: En konsentrert Tent Nigeria-direktør, Victor Agbonkpolor, underviser om Guds tanke med arbeidet på Tents online GO Equipped-kurs.

Tilbake