Klar for lederjobb i Tent

Sist endret 24.10.2014 kl. 23:10

Han har lang fartstid som misjonær i Tanzania og misjonsleder på Færøyene. Nå går Heri Kjærbo (47) inn som leder for bistand og HR i Tent.

Forandring: Verden er i forandring, og det er viktig at vi også tenker nytt innenfor misjonsarbeidet, sier Heri Kjærbo. Fra 1. februar jobber han halvtid som leder for HR, salg og utvikling i Tent. Samtidig fortsetter han i en halvtidsstilling som misjonssekretær i Heimamisjonen på Færøyene. Foto: Tent

– Tent har som mål å utruste forretningsfolk, fagarbeidere og studenter til å bringe evangeliet videre. Dette passer flott sammen med de visjonene som har vokst fram hos meg de siste årene. Misjonsarbeidet i verden er i forandring. Fortsatt vil det være behov for det vi regner som tradisjonell misjonsvirksomhet. Men det er også nødvendig med nytenkning. Blant annet er det viktig å gi folk et klarere bilde av hvordan de kan være Jesu etterfølgere der de er. De fleste av oss bruker mye av vår våkne tid på jobb. Da er det avgjørende at vi har et klart bilde av hva det vil si å være en Jesu disippel nettopp på arbeidsplassen, sier Heri Kjærbo.

Når han nå begynner å jobbe for Tent har han med seg erfaringer både fra misjonsvirksomhet og næringsliv i bagasjen. I åtte år var han utsending Dansk Luthersk Misjons i Tanzania. Han har også vært HR direktør for Posten på Færøyene. Siden 2009 har han jobbet som misjonssekretær for Heimamisjonen på Færøyene. Fra 1. februar ble fulltidsjobben for Heimamisjonen omgjort til en halv stilling. Den frigjorte kapasiteten skal brukes i Tent.

Ønsker innovasjon

Første arbeidsoppgave blir utvikling av et prosjekt som skal bidra til å skape innovasjon og entreprenørskap i fattige nasjoner. Prosjektet er fortsatt på tegnebrettet, men Tents nytilsatte færøying skal de kommende månedene gi det form og farge. I løpet av neste år skal en pilotkonferanse for næringsutvikling være gjennomført. Øst-Afrika er pekt ut som potensielt nedslagsfelt for denne første konferansen.

- Da vi bodde i Tanzania møtte vi mange dyktige mennesker med gode forretningsideer. De hadde imidlertid verken kompetanse eller økonomiske muligheter til å realisere planene. Gjennom dette prosjektet ønsker vi å bringe disse entreprenørene og innovatørene i kontakt med vestlige gründere og forretningsfolk. Slike møter kan bidra til å skape vekst i nye regioner, tror Heri Kjærbo.

Stort kontaktnett

Tent har også et bredt kontaktnett i Øst-Afrika. Seinest i fjor sommer var selskapet medarrangør av en større konferanse for forretningsfolk og fagarbeidere i Dar es Salaam. Cirka 100 deltaker fra 20 nasjoner deltok på konferansen.

Tents daglige leder, Steinar Opheim , er takknemlig for at Kjærbo nå blir en del av Tent-teamet.

– Heri har en bred kompetanse som vil bli til stor glede for oss og de menneskene vi er i kontakt med. Vi ser fram til at vi nå skal få jobbe sammen for å utvikle Tents arbeid videre, sier Opheim.

Tilbake