Satser på Sentral-Afrika

Sist endret 24.10.2014 kl. 23:09

Nasjonene i Sentral-Afrika har nå dannet et eget nettverk for å styrke arbeidet med å rekruttere å sende ut teltmakere.

– Gjennom dette felles arbeidet vil vi dele ressurser og oppmuntre hverandre. Kanskje kan vi også samarbeide om å sende teltmakere til utvalgte steder, sier Jude Difouta som skal lede det nye, regionale nettverket.

Han var også initiativtaker til den sentralafrikanske teltmakerkonferansen som ble arrangert i byen i Gabon i august i år. Et 20-talls deltakere fra Gabon, Kongo-Brazzaville og Den sentralafrikanske republikk kom sammen på konferansen der Steinar Opheim fra Tent var hovedtaler.

– Det var flott å møte ledere fra de andre nasjonene og dette ga oss inspirasjon til å starte det nye nettverket slik at vi kan få med oss enda flere i fremtiden, kommenterer Jude Difoutá.

Mye erfaring

På en All Africa-konferanse om teltmakertjeneste i Mali i 2007 ble han første gang introdusert til tankegangen om hvordan studenter, forretningsfolk og fagarbeidere kan bringe evangeliet videre. Selv har han vært ingeniørstudent i Marokko og han opplevde at han fikk mange muligheter til å snakke om liv og tro med menneskene han var i kontakt med.

Ny konferanse

Allerede neste år vil det sentralafrikanske teltmakernettverket arrangere en ny konferanse i – denne gangen i Kongo-Brazaville.

– Årets samling viste at det er et stort behov for at vi kommer sammen for å lære av hverandre og oppmuntre hverandre. På samlingen her i Gabon kom vi godt i gang med å utruste fremtidige lærere som kan holde kurs om teltmakertjeneste. Også fremover vil vi fokusere på å lære opp undervisere. Vi tror det er en forutsetning at arbeidet kan vokse, sier Difoutá til Intent.

Tilbake