Rullestol ingen hindring

Sist endret 25.10.2014 kl. 07:26

Beate Benestads livshistorie har berørt mange. Nå har psykiateren som de tolv siste årene har bodd i Colombia, skrevet bok om eget liv og om kallet til tjeneste.

– Gud kan bruke de sønderknuste delene av et menneskes liv så lenge vi er villige tå la ham ta styringen. Ingenting er umulig for ham, sier Beate Benestad til Intent. Tross sykdom og lammelser ga hun aldri opp drømmen om å jobbe i Sør-Amerika. Nå har hun bodd i Colombia i 12 år. Boken ”Når underet kommer langsomt” som ble gitt ut av Lunde forlag i sommer, beskriver hennes lange vandring.

”Alle vet at guayacaner blomstrer gult. Bare min guyacán er blå. Den har farge som den tropiske himmelen som hvelver seg over den sydende dagen.Den er dyp blå som havdypet der de syv blå nyansene visker ut lydene fra overflaten. Den er blå som den ensomme sorgen i mørke nattetimer. Den er blå som den tindrende gleden over å være til.”

Slik innleder Beate Benestad boken som er blitt en kjærlighetserklæring både til Jesus, til livet og til Colombia. Hun deler åpent fra egne erfaringer . Blant annet forteller hun hvordan hun som barn bestemte seg for å ta sitt eget liv på grunn av sykdom, smerte og adskillelse som følge av lange sykehusopphold. Et sterkt og fysisk møte med Jesus fikk henne til å forandre mening. Siden er det blitt mer smerte og flere møter med ham som har gitt henne troen og pågangsmotet hun har trengt for å kommer videre i livet.

Alltid håp

– Det aller viktigste jeg ønsker å formidle med denne boken, er at det er håp selv når vi møter mørke og uforståelige vansker, kommenterer Beate Benestad.

Hun har fått flere forespørsler om å skrive sin egen livshistorie. Nå er boken endelig utgitt. Til hjelp i arbeidet har hun hatt gode notater hun har gjort underveis i livet.

– Gud viste meg tidlig at han ville jeg skulle skrive ned detaljer fra viktige møter med ham. Dette har jeg gjort siden jeg var 18. Jeremia 31,21 ber oss om å reise merkesteiner, sette opp veimerker og legge nøye merke til den veien vi går på, sier Benestad til Intent.

Usminket

Hun uroer seg ikke over at mange nå får vite om selvmordstankene hun bar på da hun var yngre.

– Jeg har ønsket å være personlig og ærlig, Det jeg forteller er en usminket sannhet som jeg tror mange vil kjenne seg igjen i, sier hun.

”Når underet kommer langsomt” var hovedbok hos Lunde forlag i august i år. Beate Benestad har fått flere tilbakemeldinger fra mennesker som har lest det som på mange måter kan betegnes som en selvbiografi.

– Mange har gitt uttrykk for at de er overveldet. Noen sier de ler og gråter om hverandre når de leser og enkelte har fortalt at de allerede har lest boken flere ganger, sier Beate Benestad.

Hun utelukker ikke at det kan komme flere bøker fra hennes penn i årene som kommer.

– Det er ingen fremmed tanke, sier hun.

Mer info om Beate Benestad og ”Når underet kommer langsomt” kan du finne hos Lunde forlag.

Tilbake