Gratulerer til Tent Danmark!

Sist endret 25.10.2014 kl. 07:51

Tents overtakelse av Jobmission i Danmark ble feiret med samlinger både i København og Århus. Nå begynner arbeidet med å rekruttere danske studenter, fagarbeidere og forretningsfolk til tjeneste.

Det var både munterhet og alvor da Tent Danmarks daglige leder, Heri Kjærbo, betalte én danske krone til Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) sin generalsekretær, Robert Bladt, under et seminar i Århus 20. september. Kronen er det offisielle symbolet på at Tent nå har kjøpt Jobmission i Danmark.

Tents danske søsterselskap ble etablert i 2008 med stort sett samme visjon som Tent. I fjor ble det imidlertid klart at de daværende eierne, Evangelisk Luthersk Missionsforening (ELM), Dansk Ethioper Mission (nå Promissio) og KFS, ønsket å selge selskapet. Tent meldte seg som interessert kjøper og våren 2014 ble det avgjort at Tent kunne overta arbeidet i Danmark. De tidligere eierne går inn med noe støtte i overgangsfasen.

– Tent vil videreføre Jobmissions visjoner om å se kristne i Danmark leve ut troen på arbeidsplass, skoler og universiteter både nasjonalt og internasjonalt, sa Tent Danmarks daglige leder, Heri Kjærbo da overtakelsen ble markert.

Tent har foreløpig kontor i Vejle. Flere nyheter om Tent Danmark kan du lese på www.tent-danmark.dk.

Tilbake