Reiste for to år – er blitt i 20

Sist endret 30.01.2015 kl. 22:39

Da Carmella og Scott i 1993 reiste til Japan for å undervise i engelsk, så de for seg at de ville bli i landet i ett til to år.  Nå har de bodd mer enn 20 år i den asiatiske øynasjonen.

Hver for seg opplevde det amerikanske ekteparet at Gud ga dem et kall til Japan mens de var unge. Etter at de hadde giftet seg, bestemte de seg for å dra.

­– Først etter at vi kom hit forsto vi at vi ikke bare var kommet for å undervise i engelsk, men også for å dele av Guds kjærlighet, forteller de to.

Stor kontaktflate
Nå er begge ansatt ved et av universitetene i Japan. Som teltmakere opplever de at de når grupper av mennesker det ellers ville vært vanskelig å få kontakt med.

– På universitetet treffer vi mange som aldri ville kommet innom en kirke, sier Scott.

– Gjennom jobbene våre har vi hver uke kontakt med flere hundre studenter, supplerer Carmella.

Begge opplever at de får mange spørsmål om troen sin både fra kolleger og studenter.

– De spør oss hvordan vi kan tro det vi gjør og hvorfor vi bryr oss så mye om menneskene vi har rundt oss. Dermed blir det mange muligheter til å fortelle om hva vi bygger livet vårt på, sier Carmella.

Ingen utenlandsk tro
Flere tiårs misjonsinnsats i Japan har gitt magre resultater, og japanerne regnes i dag som et av verdens største, unådde folkeslag. En utfordring er at japanerne gjerne ser alle religioner som likeverdige. En annen er fedredyrkelsen som også er utbredt i det japanske samfunnet. De som blir kristne, bryter med denne tradisjonen noe som gir spenninger i forhold til resten av storfamilien.

Scott og Carmella har likevel fått se mange ta i mot Jesus.  Når noen åpner seg for evangeliet, blir de ledet i kontakt med andre japanske kristne.

– Vi vil vise dem at dette ikke er en utenlandsk religion, men en tro som allerede har et godt fotfeste i Japan, forklarer de.

Døråpner
Hvert år tar Scott og Carmella med seg et titalls studenter til Florida slik at språket kan utvikle seg raskere og studentene kan lære mer om vestlig kultur. Reisene har vist seg å være viktige døråpnere for evangeliet, blant annet fordi studentene blir innkvartert i kristne familier.

– Familielivet blir et sterkt vitnesbyrd for studentene. Mange har sagt at de er sjokkert når de ser den kjærligheten familiemedlemmene viser til hverandre. Disse erfaringene åpner opp for mange gode samtaler, forteller ekteparet.

Klikk her for å se videoen der Scott og Carmella forteller fra arbeidet i Japan.

 

Tilbake