Takker Gud for brødrenes vitnesbyrd

Sist endret 28.02.2015 kl. 07:38

IS-videoen som viser henrettelsen av kristne, egyptiske arbeidere i Libya gir også et sterkt vitnesbyrd om Jesus som frelser.

– Jeg takker Gud for at IS ikke sensurerte denne videoen. Nå kan vi høre vitnesbyrdet til våre brødre som proklamerer sin tro i dødsøyeblikket, sier en person som har ringt inn til TV-kanalen Sat-7. Innringeren, som heter Bashir, skal ifølge avisen Dagen være bror til to av de kristne kopterne som ble drept av IS.

– Jeg er stolt av brødrene mine. Vitnesbyrdet deres får meg til å gå med løftet hode, sier han.

15. februar publiserte IS videoen som viser henrettelsen av en rekke egyptere på en av strendene i Libya. De drepte ble tatt til fange av terrorgruppen 29. desember og 3. januar. Bare kristne personer ble kidnappet da terroristene aksjonerte. En av dem som ble tatt til fange kom fra Ghana. De 20 øvrige var fra Egypt. En rekke egyptere drar til Libya for å finne arbeid i industrien der. Alle som ble nå er drept er fra byen Samalout i Egypt.

– Vårt eneste håp er at disse 20 martyrene nå er i himmelen sammen med vår Herre Jesus. I dødsøyeblikket holdt de fast på troen på ham.  Vi sørger nå sammen med de etterlatte, sier Estafanous Shehata til nyhetsbyrået World Watch Monitor. Han er prest i Mar Marcos-kirken i Samalout.

IS-videoen som ble publisert 15. februar, har fått tittelen ”En beskjed til nasjonene under korset, signert med blod”. I videoen blir de egyptiske kristne beskrevet som ”korsets folk, etterfølgere av den fiendtlige, egyptiske kirken.”

Den koptisk-ortodokse kirken sendte ut en kondolansemelding etter drapene.

– Vi tror blodet til disse ofrene nå roper foran den rettferdige dommeren som aldri glemme eller sover. Han vil belønne alle etter deres gjerninger, heter det i kondolansen.

Tilbake