Gir takk til Tent for afrikansk bevegelse

Sist endret 30.10.2015 kl. 22:23

Leder for Tentmakers International Africa (TIA), Tiowa Diarra, takker Tent for at den afrikanske teltmakerbevegelsen har fått det omfanget den har.

Tidlig på 2000-tallet fikk han ideen om å nå de unådde områdene av hjemlandet Mali gjennom medarbeidere som samtidig hadde vanlige jobber i samfunnet. I 2004 fikk han kontakt med Tentmakers International og gjennom dette nettverket ble Tent spurt om å holde kurs i Mali.

 

All Africa

– De to første kursene ble arrangert i 2005. Oppslutningen var god og vi skjønte at dette var et verktøy Gud ville bruke til å engasjere afrikanske kristne i misjon, forteller Tiowa Diarra. Dermed var visjonen født for et arbeid som over tid skulle strekke seg langt utover Malis grenser. I 2007 stod Tiowa Diarra, Tentmakers International og Tent bak den første All Africa-konferansen om teltmakertjeneste. Den ble holdt i Malis hovedstad Bamako. Siden er det blitt tilsvarende konferanser i Kamerun (2010) og Tanzania (2013). Nå har bevegelsen nasjonale representanter i flertallet av de afrikanske landene. I mai neste år er det duket for en ny All Africa-samling, denne gangen i Egypt.

 

Til verdens ender

– Våre lokale representanter i Egypt har forsikret oss om at dette lar seg gjennomføre selv om situasjonen i Egypt har vært vanskelig de siste årene. Vi ser fram til en samling der vi vil samle mange medarbeidere fra de nord-afrikanske landene.

 

– Slike storsamlinger er viktige for å bringe visjonen videre. Min drøm er at vi skal klare å mobilisere store styrker av afrikanske kristne som vil videre med evangeliet både i Afrika, i Asia og Europa, sier Tiowa Diarra.

 

Les mer om den afrikanske teltmakerbevegelsen her.

Tilbake