43 sa ja til tjeneste

Sist endret 02.11.2015 kl. 09:14

Responsen var over all forventning da Tent og Tentmakers International inviterte til teltmakerseminar i Abidjan tidligere i høst.

– Er det rom for oss, eller er vi blitt for gamle, spør et eldre, pensjonert ektepar. Sammen med mer enn 100 andre har de erfarne lærerne funnet veien til menighetslokalet der Tentmakers International (TI) og Tent holder seminar i en av de fattigere bydelene av Abidjan. Lovsangen sprer seg fra den veggløse kirken før seminaret settes i gang klokken ni på morgenen.

Tents daglige leder, Steinar Opheim, er første underviser. Han forteller om hvordan Gud kaller studenter, forretningsfolk og medarbeidere i alle profesjoner til å bringe evangeliet videre til nye områder. Sola Adebayo, leder for den nigerianske misjons- og teltmakerorganisasjonen ”The Kingdom Project” er nestemann ut.

– Arbeidet ditt betyr noe for Gud, forkynner han til en nikkende og innimellom klappende forsamling.

 

Nøkkelgruppe

Utover dagen veksler de to om å forklare hvordan Paulus drev sitt misjonsvirke, hva som er hovedutfordringene i verdens misjonsarbeid i dag og hvordan teltmakerne kan være en nøkkelgruppe i å nå de nådde folkeslagene med evangeliet.

– De fleste av de minst nådde folkegruppene bor innenfor nasjonsgrenser som er stengt for tradisjonell misjonsvirksomhet. Teltmakere ønskes velkommen over alt, forklarer Opheim.

Adebayo, som kjenner den vestafrikanske kulturen innenfra, vet å utfordre.

– Kjenner du at dette er et kall til deg, vil jeg at du skal reise deg opp slik at vi kan be for deg, sier han.

Noen er raskt på beina. Andre trenger mer tid, men reiser seg etter hvert. Til slutt er det et førtitalls mennesker som står og blir omsluttet av Adebayos forbønn.

– Vi har 43 navn på listen. Dette blir en flott gruppe å jobbe videre med, sier en smilende Yacouba Diawara når dagen er på hell og samlingen er over. Som leder for Tentmakers International i Elfenbenskysten, er han primus motor for seminaret.

– Vi får en stor jobb med å følge opp de som har meldt seg til tjeneste, men den utfordringen skal vi takle. Det er akkurat dette vi ønsker, sier TI-lederen.

Han ser for seg at de fleste som melder seg til arbeid vil reise til unådde områder i Vest- og Nord-Afrika.

Ifølge den ivorianske menighetsplanteren og kirkevekstteoretikeren Kouassi Gérard må 160 millioner innbyggere i Vest-Afrika regnes som unådde. Religiøst sett er Vest-Afrika også et møtested mellom islam, kristendom og etniske religioner. I Nord-Afrika er islam dominerende.

© 2015 Tent Ltd. Contact Tent at post@tent.no if you want to re-publish this article. 

 

Fakta Vest-Afrika

  • Vest-Afrikaregionen defineres noe ulike av forskjellige kilder. Ifølge Globalis hører følgende nasjoner med i regionen: Benin, Burkina Faso, Elfenbenskysten, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Togo og Kapp Verde.
  • Landene i Vest-Afrika har i stor utstrekning vært enten britiske eller franske kolonier.
  • Vest-Afrika er et møtested mellom kristentro og islam. Mange bekjenner seg også til etniske religioner.
  • Nigeria er Vest-Afrikas (og Afrikas) mest folkerike nasjon med sine 182 millioner innbyggere. I Nigeria regnes 51 prosent av befolkningen som kristne, mens statistikkene viser at 45 prosent er muslimer. Nord i landet er muslimene i flertall.
Tilbake