Godt krydret misjonsarbeid

Sist endret 13.02.2016 kl. 07:48

Kommentar: Hva er det som får kristne indere til å sitte ytterst på plaststolskanten og vente på å bli utfordret når det snakkes om misjon?

Her er to hovedområder som begge har med hvor en fester blikket å gjøre:

Jesus først
Overgivelse er ett nøkkelord. Det er inspirerende å møte mennesker som har et ”Jesus-først”-perspektiv over livet – mennesker som har fått erfare sannheten i Jesu ord om at det nettopp er når vi følger ham at vi får liv i overflod (Joh 10,10).

En av dem er Ebenezer Joseph i Chennai. For flere år siden ble han den første sertifiserte sjakktreneren i India. Nå driver han Emmanuel Chess Centre i den sør-indiske metropolen. Mer enn 5000 unge har fått undervisning gjennom senteret. Ebenezer har aldri lagt skjul på at han er en kristen, og han har fått se hvordan troen på Jesus er blitt en del av nye familier.

I et profesjonelt DVD-kurs senteret har produsert, har han innledningsvis laget en liste over personer han vil takke. Første punkt lyder slik:

– Aller først vil jeg takke den allmektige Gud og min herre og frelser Jesus Kristus som gir meg lov til å feire livet gjennom å spille sjakk.

Ebenezer Jospeh er ikke alene. Det er mange indere som har denne ”Jesus først”-innstillingen i livet. Blant dem er noen av de flere tusen unge i IT-industrien i Chennai som en gang i uken møter kollegaer til kristent fellesskap i lunsjpausen. Her henter de både åndelig og fysisk næring før de går tilbake på arbeidsplassen som ambassadører for Gud og hans rike. Fellesskapene er i stor vekst. Mer enn 1000 lunsjgrupper er dannet, og flere tusen unge kommer sammen til søskenfellesskap og inspirasjon hver uke.

Visjoner fra Gud
Visjoner er et annet stikkord. Det er ikke vanskelig å ha store visjoner. Utfordringen er å gjennomføre dem. Det krever ofte stort mot å gå i gang med visjoner Herren gir. Bare spør Noa, Abraham, Moses, Josva eller noen av de andre som er nevnt i Hebreerne kapittel 11.

En indisk leder sa nettopp at hans synes vestlige ledere ofte begynner med å regne på kostnadene i møte med nye visjoner.

– Når Herren har kalt oss til å gjøre noe, er vår oppgave å utføre oppdraget uavhengig av hva det vil koste. Vi må jo dessuten tro at Herren vil gi oss det vi trenger til det han kaller oss til, konkluderte lederen.

Et godt indisk måltid gir en smaksrik opplevelse av en annen kultur. Indiske trossøsken kan også hjelpe oss til å krydre kristenlivet. En av nøklene ligger i at vi som dem aktivt velger å leve med ”blikket festet på han som er troens opphavsmann og fullender, Jesus” (Heb 12,2). 

Steinar Opheim
Daglig leder i Tent 

Tilbake