Tro på veien til et indisk Tent

Sist endret 12.02.2016 kl. 12:47

Veien fram til etablering av Tent India inneholder flere konkrete historier om Guds ledelse og omsorg. Her er noen av dem.

Toppetasjen i Golden Tower sentralt i Chennai syder av liv. Alle som tar heisen til den øverste endestasjonen, blir møtt av ballonger og lukt av festmat. Selv i gigantnasjonen India er det ikke hver dag det blir tatt nye initiativ til å gå videre med evangeliet. Nå er det lanseringen av Tent India som står på programmet.

Forhistorien
Forarbeidet startet på mange måter i 2012. Kristenlederen Gladstone kjente et kall til å gjøre noe nytt. På internett hadde han funnet informasjon om et teltmakerkurs i Bergen. Han hadde en sterk opplevelse av at dette var noe Gud ville han skulle delta på. Påmeldingen ble sendt umiddelbart selv om finansene for reise og opphold i Norge ikke var på plass.

GO Equipped-kurset i Bergen gjør inntrykk. Gladstone kjenner at flere må få del i dette og snart fødes tankene om å bringe Tent til India.

Høsten 2014 holder Tent det første GO Equipped-kurset i India. Undervisningen blir godt mottatt og flere melder fra om at Tent trenger en indisk avdeling. Gladstone ber. Han kontakter ledere i India for å høre om de vil bidra. De fleste sier ja og i september 2015 er det klart for det første styremøtet.

Feiring med flagg
Alt dette danner bakteppet for ballongene, festlunsjen, de sarikledde kvinnene og vegg-til-vegg-posteren som forteller at vi er kommet til ”Launch of Tent India”. ”Alt arbeid skal dere gjøre helhjertet, for det er Herren og ikke mennesker dere tjener (Kol 3:23)” står det med store bokstaver på posteren.

Det er ”Republic Day” i India, så mange har med seg indiske flagg. På scenen gir Deepa Celine Theresa de siste instruksjonene. Siden september i fjor har hun vært nasjonal koordinator for Tent India. Nå har hun hovedansvaret for programmet.

Tropisk dunjakke
I oktober brakte rollen som Tent India-leder henne til Norge og planleggingsmøter i Tent International. Allerede for ett år siden fikk hun en pakke i posten fra søsteren som bor i New York. Pakken inneholdt en dunjakke, lue og votter.

– Hva er det du tenker på?, spør Deepa i en melding til søsteren når hun mottar sendingen. I Chennai er det bare tre årstider: Varm, varmere og varmest. Gjennomsnittstemperaturen er nærmere 30 enn 20 grader. Folk flest strever for å kjøle seg ned – ikke for å varme seg opp.

– Jeg har sett for meg at Gud snart sender deg til et kaldt land, svarer søsteren. Dermed er Deepa klar for norske temperaturer når hun noen måneder seinere kommer til møtene på Tents hovedkontor i Bergen.

Glade steinar
Nå er det imidlertid festsari som er dt korrekte antrekket og snart er det lovsangstoner som fyller lokalet som har utsikt over fem-millioners byen Chennai.

Tent Indias styreleder, Valentine Davidar, ønsker velkommen og gir ordet videre til Tent-leder Steinar Opheim. Han gir en kort introduksjon om hva teltmakertjeneste går ut på før han forteller mer om hvordan Tent jobber. Han deler også historien om hvordan han opplever at Tent er blitt ledet til India.

– Min glade bror har mye av ansvaret for det, smiler Steinar Opheim før han forklarer at navnet Steinar på engelsk betyr ”stones”, mens visjonsbæreren bak Tent India heter Gladstone.

Før forsamlingen får komme med respons og spørsmål, forteller styremedlem Ashok Chacko om de umiddelbare planene for Tent India (se egen sak).

Nasjonalsang
Når ordet endelig blir gitt fritt, er det utelukkende positive tilbakemeldinger å høre. Blant talerne er en leder i politiet og en av de øverste ansatte i Tamil Nadus politiske system. Begge forteller om sine erfaringer med å dele tro og liv på arbeidsplassen.

Tent Indias nyvalgte styre får applaus og forbønn med seg på veien før forsamlingen reiser seg og stemmer i Indias nasjonalsang.

– Jeg har aldri sett så mange av disse lederne samlet på et sted før, sier sjakktrener og menighetsplanter Ebenezer Joseph etter at alt er over og ballongene er i ferd med å bli demontert. Da Marcus Carlsen spilte VM-finale mot Annan i Chennai i 2013, var han en sentral aktør i opplegget.

– Jeg har en sterk opplevelse av at Gud har skapt noe nytt her i dag. Vi kunne virkelig kjenne hans nærvær gjennom hele samlingen, konkluderer han.

Tilbake