Tent India tenker stort

Sist endret 12.02.2016 kl. 22:25

Styret i Tent India har planene klare for hvordan arbeidet skal vokse.

Bevisstgjøring og kapasitetsbygging blir sentrale stikkord dette første året. I tillegg må vi få registrering og alle andre formaliteter på plass, forklarer styremedlem Ashok Chacko. De drøyt 100 som har takket ja til å være med på Tent Indias offisielle åpning lytter våkent når den regionale direktøren for Emmanuel Hospital Association i Nord-India forklarer hvordan Tent India vil jobbe.

– Et hovedfokus blir å utruste undervisere som kan holde seminarer og kurs om teltmakertjeneste. I tillegg vil vi rekruttere mentorer som kan være veiledere for teltmakerne både før de reiser og når de er i tjeneste i en annen kultur, forklarer Chacko.

Nordover
Han og de andre i styret ser for seg at en av Tent Indias hovedoppgaver blir å motivere kristne i sør til å flytte nordover i landet der hovedtyngden av de unådde folkeslagene bor.  Hver tredje av verdens unådde folkegrupper bor innenfor Indias grenser, så det er mer enn nok av utfordringer å gripe tak i. I tillegg er det viktig å nå ut til Indias naboland. Nasjoner som Bhutan, Nepal, Bangladesh og Maldivene blir nevnt som naturlige satsingsområder. Landene på den arabiske halvøy er også et godt opparbeidet marked for indere som søker seg jobb internasjonalt.  

Allerede i juni planlegger Tent India å arrangere samling for potensielle kursholdere. På sikt er tanken at Tent India skal holde minimum seks årlige teltmakerkurs rundt om i landet.

Før sommeren regner styret med at Tent Indias offisielle registrering også vil være på plass.

– Selskapet blir registrert som et forretningsforetak siden Tent India vil ta betaling både for kurs og andre tjenester, formidler Chacko.

Bygge samfunnet
Tent Indias nasjonale leder, Deepa Celine Theresa, er opptatt av at selskapet skal ha et bredt fokus i arbeidet. Teltmakerne skal forkynne evangeliet. Samtidig skal de også bygge opp nasjonene og områdene de reiser til.

­– Samfunnsbygging er en viktig del av misjonskallet. Hvis Kristi kjærlighet, glede og fred skal få røre folk, må vi også bry oss om de grunnleggende behovene de har. Her har en del tradisjonell misjon feilet i India, sier hun i et intervju med avisen Dagen.

Deepa nevner områdene nord i India som et eksempel på hvor viktig det er å satse på utvikling.

– Mange av disse områdene er akterutseilte både økonomisk og strukturelt. Vi har erfart hvordan investeringer sør i India har skapt bedre forhold. Nå vil vi oppfordre kontaktene våre til å investere i nord, sier Tent India-lederen.

Les mer om Tent India her

Tilbake