Drømmer om å nå Indias unådde

Sist endret 21.10.2016 kl. 13:32

Hun hadde en god jobb i Singapores hurtigvoksende IT-industri. Da Deepa Celine Theresa kjente at Gud kalte henne tilbake til hjemlandet India, ville hun likevel ikke si nei. Nå drømmer hun om at evangeliet skal bli kjent blant alle de unådde folkegruppene i India.

– Jeg skulle ønske jeg hadde hørt om Tent og teltmakertjeneste før jeg dro til Singapore. Da jeg bodde der hadde jeg en misforståtte idé om at det er evangelister og pastorer som skal gå videre med evangeliet. Dermed mistet jeg en stor mulighet til å tjene Jesus, sier Deepa.

I januar i år sa hun ja til å bli nasjonal koordinator for Tent India. Arbeidet er i oppstartsfasen og Deepa må ta på seg en rekke ulike oppgaver. Visjonen for arbeidet gir henne kreftene hun trenger for å stå på.

– Mitt høyeste ønske er at hele India skal bli nådd med evangeliet. 2.000 folkegrupper regnes fortsatt som unådde. Høsten er stor, men arbeiderne få. Derfor trenger vi at flere blir teltmakere og bidrar til å bringe nytt lys inn i livene til folk, sier Deepa.

Søndagskristen
Hun vokste opp som en av fem søsken i en katolsk familie i den sør-indiske byen Madurai.

– Jeg var en typisk søndagskristen,  bekjenner hun når hun ser tilbake på livet i Singapore.

– Da jeg begynte i jobben der, sluttet jeg til og med å gå i kirken. Unnskyldningen min var at jobben i IT-industrien var så krevende at jeg trengte å hvile. Inni meg tenkte jeg at Gud visste om situasjonen min og forsto hvorfor jeg ikke kunne være med i noen menighet. Over tid kjente jeg imidlertid at avstanden til ham ble større. I arbeidet måtte jeg dessuten kompromisse med det jeg opplever som gudgitte prinsipper. De gode nyhetene er at Gud elsker så høyt at han søker kontakt med oss også i perioder der vi ikke fokuserer på ham. Jeg fikk erfare hans kjærlighet på en flott og veldig konkret måte. Dette forandret meg fullstendig, forteller Deepa.

Hun svarte ja da hun opplevde at Gud ønsket at hun skulle reise tilbake til India. I den første perioden i hjemlandet fikk hun besøke mange forskjellige steder.

– Det gjorde sterkt inntrykk å møte lidelse og nedbrutte mennesker.  Gjennom reisene fikk jeg et ønske om å nå disse menneskene med Jesu håp, sier Tent Indias koordinator.

– Ikke sekulært arbeid
Denne høsten fokuserer Tent India på å utvikle verktøyene som trengs for at arbeidet kan vokse de kommende årene. Deepa bruker bakgrunnen som systemanalytiker til å forsikre seg om at alt er på plass før selskapet hun leder setter i gang virksomheten for fullt fra nyttår. Neste år har Tent India planlagt flere seminarer og kurs for å gjøre folk oppmerksomme på de mulighetene teltmakertjeneste gir. Det første kurset blir holdt i Pune i januar.

– Mange tenker at de bare har et sekulært yrke og de forstår ikke hvordan de kan tjene Gud gjennom alt de gjør i livet. Vi glemmer at vi er Guds menighet og at alle er kalt til å bringe hans lys og liv er vi er.

Deepa er sikker på at de som kommer til kurset i Pune vil få nye perspektiv og tanker rundt liv og arbeid.

– Det er på høy tid at alle medlemmene på Jesu legeme blir kjent med det kallet de har og blir aktive i å nå de unådde. Nord-India har utallige muligheter og høsten er moden. Kurset i Pune vil utruste fagpersonell og forretningsfolk som ambassadører for Kristus på jobben, i samfunnet og på de stedene Herren kaller dem til å dra, sier Deepa.

Du kan melde deg på til kurset i Pune nå. Klikk her for mer info.

Tilbake