Klar for en tøff tjeneste?

Sist endret 21.10.2016 kl. 14:47

Kristent fagpersonell, forretningsfolk og studenter kan utgjøre en stor forskjell i land der kirken er forfulgt. Her er et kart som kan hjelpe deg dersom du ønsker å arbeide i et av de vanskeligste områdene i verden.

Kartet ble publisert av det anerkjente Pew Research Center i august og gir en oversikt over nasjoner som har lover om blasfemi og forbud mot konvertering.

– Mange opplever at slike lover hører fortiden til. Men flere titalls land har fortsatt slike forbud. I noen land er dette mer eller mindre sovende paragrafer, men mange steder blir lovene også praktisert sier analytiker Angelina E. Theodorou i Pew Research Center.

I fokus
Afghanistan, Pakistan, Sudan og Saudi-Arabia er ofte i fokus når det er nyheter om forfølgelse og straff som følge av blasfemi og konvertering. I Pakistan ble Asia Bibi, som nå er 50 år gammel, dømt til døden for blasfemi i 2010. Hun sitter fortsatt i fengsel. Ifølge organisasjonen Human Rights Watch er Asia Bibis historie langt fra unik. De som blir beskyldt for blasfemi i Pakistan sitter ofte fengslet i flere år mens saken blir etterforsket.

Stort omfang
Tall fra Pew Research Center dokumenterer at 26 prosent av verdens land hadde anti-blasfemilover i 2014. Slike lover er vanligst i Midtøsten og Nord-Afrika. 90 prosent av landene i denne regionen (18 av 20) kriminaliserer blasfemi og 70 prosent har forbud mot å endre tro.

Forskningssenteret peker på noen viktige trosfrihetstrender i verden i dag:

  • Generelt sett gir myndighetene folk større trosfrihet i dag enn for bare noen år siden. Sosial forfølgelse basert på tro har også gått noe tilbake.
  • Religionsbasert terror stiger kraftig og i 2014 ble det utøvd slik terror i 82 land.
  • Midtøsten er det mest spente området når det gjelder fiendskap på grunn av tro.
  • Jødene opplever forfølgelse i et voksende antall land.

Tent erfarer at flere av landene som forfølger kristne eller begrenser innbyggernes trosfrihet, har et ønske om å rekruttere kristne medarbeidere fra utlandet.

– Jobbmulighetene er mange, men det er vanskelig å finne noen som er villige til å søke jobb i disse nasjonene, kommenterer Tents daglige leder, Steinar Opheim.

**

Klikk her hvis du ønsker å lese hele Pew Research Center sin rapport om trosrestriksjoner.

Send en e-post til post@tent.no hvis du ønsker å jobbe som en ambassadør for Guds rike i land der trosfriheten er begrenset.

Tilbake