Victors visdom

Sist endret 24.10.2016 kl. 14:42

Jeg møtte Victor første gang på en konferanse i Nigeria i 2013. Den gang var han en av 500 deltakere, men vi fikk oss likevel en aldri så liten prat om misjon og tjeneste. Victor er lege og han kunne tenke seg å jobbe utenlands for å bringe evangeliet til nye plasser. Han ville også gjerne bidra til å rekruttere flere teltmakere fra Nigeria.

To ganger siden har han forsøkt å komme seg til det årlige teltmakerkurset Tent holder i Bergen. Hittil har han imidlertid ikke klart å få visum til Norge og Schengen. Dermed har det vært umulig å realisere drømmen.

I august fikk jeg møte ham igjen - denne gangen på en Vest-Afrika-konferanse i Ghana. Han hadde tatt bussen de drøye 700 kilometerne fra hjembyen Benin City til Accra.

Vårt første treffpunkt på denne konferansen gjorde inntrykk. En annen deltaker ville vise meg rundt, og sammen braste vi inn på rommet der Victor var innlosjert. Slike uvarslede besøk gir uunngåelig innblikk i hva mennesker holder på med når de tror de ikke blir sett. Victor hadde ingenting å frykte. Da vi kom, lå han på kne i bønn.

Gjennom de ire dagene på konferansen fikk jeg lære ham mer å kjenne, og førsteinntrykket ble forsterket og utdypet.

– Jeg har ett stort håp i livet, fortalte han en dag. Det er at Jesus skal komme igjen mens jeg lever. Dersom en av forutsetningene er at alle folkeslag først må få høre evangeliet, vil jeg vie livet mitt til å nå så mange som mulig av dem, sa han.

Nå er han i gang med planlegging av teltmakerkurs i hjembyen i mars. Han vil gjøre det han kan for å utruste mennesker som vil bringe evangeliet videre gjennom å studere, jobbe og drive business i andre land.

I hjemlandet har han startet en egen misjonsorganisasjon. Men for ham har det tilsynelatende ingen status å være misjonsleder. – Det er Guds rike som gjelder. Gagner det Guds rike, legger jeg straks ned det jeg har organisert for å støtte andre, klargjorde han på vei til en av menighetene vi besøkte i Accra.

Da jeg noen dager seinere leste Job 42,5, kom Victor igjen i tankene mine. «Før hadde jeg bare hørt rykter om deg. Nå har jeg sett deg med egne øyne,» sier Job.

Må Gud gi oss flere medarbeidere som har sett ham, som søker fellesskap med ham i bønn og som er villige til å legge ned alt for å følge Jesus. Må Herren også hjelpe oss så vi ikke bare forteller rykter om ham, men hjelper folk til å få møte ham. Da kan kanskje både Victor og vi andre få oppleve at Jesus kommer igjen mens vi fortsatt lever.

Steinar Opheim
Daglig leder i Tent   

Tilbake