Victors ønsker for 50-årsdagen er ikke helt som alle andres

Sist endret 10.04.2017 kl. 10:08

Fortsatt er det seks år igjen til Victor Agbonkpolor fra Nigeria runder 50. Det trengs for at han skal få den gaven han ønsker seg aller mest.

Trafikken på hovedveiene mot flyplassen i Benin City i Nigeria har stoppet opp. Victor kjenner byen godt og forsøker noen sidegater der regntiden har skapt både hull og gjørme. Flere har samme tanker, så heller ikke her er det lett å komme frem. Den nigerianske legen prøver å komme opp med nye løsninger som kan lede til målet. Det er slik han opererer som misjonsleder også. Oppstår det hindringer, finnes det ofte andre muligheter.

Intenst program
– Herren har lovet å være med oss hver dag. Ingenting er umulig for ham, smiler Victor.

Det er mandag morgen og en ny travel uke ligger foran. Den foregående var også svært intens. I samarbeid med Tent arrangerte Victor og teamet hans i Channels Mission teltmakerkurset GO Equipped i Benin City. 43 deltakere var med. I tillegg var det seminarer om teltmakertjeneste i to byer. Programmet ble avsluttet med presentasjon av teltmakertjeneste på gudstjeneste i Rainbow Church i Warri.

Victor er vant til tette program. Han kjenner seg kalt til å mobilisere mange til misjon. Da er det hardt arbeid som gjelder.

Unådde folkeslag
Gleden 44-åringen har over å høre Jesus til, skinner gjennom til de fleste som møter ham. Drømmen er at Jesus skal komme igjen mens Victor fortsatt er i live.

– Bibelen sier at alle folkeslagene skal bli nådd før han kommer. Jeg vil gjøre alt det jeg kan for at det skal skje, sier legen.

Han ble kristen i studietiden og fikk straks et ønske om å dele troen med andre. I 2013 var han med på Nigeria Evangelical Mission Association (NEMA) sin årskonferanse. Der fikk han for første gang med seg dyptpløyende undervisning om teltmakertjeneste og om det å være kristen på jobb.

Nye perspektiver
– Dette åpnet helt nye perspektiver for meg og jeg begynte å se meg selv som en misjonær på min egen arbeidsplass, forteller Victor.

Han knyttet også kontakt med Steinar Opheim i Tent som var en av hovedtalerne på konferansen.

– Siden den gang har jeg ønsket å arrangere Tents GO Equipped-kurs i Nigeria. I år ble det endelig virkelighet, smiler Victor.

Sammen med Tent International planlegger han nå oppstart av Tent Nigeria. Formålet blir det samme som for Tents ressurssentre i Norge, Danmark og India: Å rekruttere, utruste å følge opp forretningsfolk, fagpersonell og studenter som bringer evangeliet til nye steder. 

– Det er seks år igjen til jeg fyller femti. Målet er at vi innen da skal utruste og sende minimum 100 teltmakere fra Nigeria. Å nå dette målet vil være den beste 50-årspresangen jeg kan få.

Tilbake